Ord


från en biker i Con Dios MC

Livet är fantastiskt när det är som bäst. Att för oss som bikers, en varm solig sommardag få åka ett gäng på en tur är en helt suverän upplevelse, en frihetskänsla. Ändå är det bara en sådan liten del av livet, men en viktig krydda.Biker

Se på vad livet verkligen är:

händer

Titta på en nyfödd bebis! Tio fingrar och tio tår, ögon, öron – ett hjärta som slår, den andas, lever och är helt unik. Ett litet mirakel! Eller se på naturen runt omkring, allt vackert som Gud har skapat. Att köra MC en försommardag genom böljande rapsfält är en upplevelse för sig. Alla färger och dofter som kommer emot en, det är fantastiskt!

Men samtidigt som vi ser allt detta underbara, är livet fullt av lidande, sjukdom, problem och t o m död. Bara att se på TV-nyheterna är deprimerande.

Finns det en mening med livet? Finns det en fortsättning?

Om det finns en fortsättning, hur är den, samma elände som nu eller ett liv i frid o harmoni?

Jag har en vän som för några dagar sedan vann en miljon. Jag gläds med honom, jag tycker han är värd den. Men Livet är inte rättvist…

En del får allting som på en räkmacka, andra kämpar hårt men förlorar ändå allt. Svek, skilsmässa, misshandel, konkurs, stöld, sjukdom, olyckor mm. Många idag runt om i världen flyr för sina liv och får lämna allt. Många har sett nära och kära våldtagna och brutalt mördade och hamnar i stora flyktingläger med oerhörd misär, en liten del av dem kommer hit, men det är ändå bara en bråkdel av alla dessa flyktingar som finns idag. Det finns många miljoner i stora flyktingläger.

Jag vet inte hur ditt liv ser ut, men jag vill dela något som har gett mig och många andra meningen med livet och en övertygelse om en suverän fortsättning efter livet här på jorden.

Vissa människor säger att kristen tro saknar kontakt med verkligheten. Men jag vill påstå att jag funnit den sanna verkligheten. Jesu liv och död visar en verklig Jesus som spikades fast med verkliga spikar på ett stycke trä och blödde för oss. Korset innebar en fruktansvärt blodig avrättning.

Kristen tro blundar inte för mänskligt lidande. Precis som nyhetsinslagen vi ser på TV, visar Jesu korsfästelse att något gått fruktansvärt snett för oss människor. Men den visar till skillnad från TV-nyheterna, att det finns en lösning. Den säger att Gud har gjort något för att förändra alltihop.

Korset visar oss Guds otroliga svar på det mänskliga lidandet. Gud själv trädde in i vårt lidande och tog våra synder på sig. Trots att Jesus var fullkomligt, oskyldig och utan synd, gjordes han till ett med synden för vår skull. ”Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare”. ”Om nu Sonen gör er fria, blir ni verkligen fria”. Den verkliga friheten finns hos Jesus.

Han är vägen, sanningen och livet. Jag lever nu tillsammans med Jesus varje dag. Han hör mig och svarar på min bön. Jag får känna en inre frid och glädje. Och jag har fått se så mycket mirakler ske i Hans namn. Du får gärna ta kontakt med mig och jag delar gärna med mig av vad jag har fått vara med om, konkreta saker som Jesus gjort i mitt liv.

I Bibeln står det: Jag vet vilka tankar jag har för er, nämligen fridens tankar och inte ofärdens till att ge er en framtid och ett hopp. Ni skall kalla på mig och komma och be till mig, och jag skall höra er. Ni ska söka mig, och ni skall också finna mig om ni söker mig av hela ert hjärta.

Det finns hopp för dig, för Jesus finns inga hopplösa fall. Jesus älskar dig.

Hälsningar Bosse
pastor Con Dios MC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *