Klubbhörnan

Kanske har du sett oss på vägen? Con Dios Mc bildades 2006 i Lagan och sedan dess har vi glidit runt på vägarna. Medlemmarna i klubben kör olika märken, men de japanska är övervägande. Gemensamt är dock ett brinnande intresse för motorcyklar och gemenskapen med Jesus. Vi är, som du kanske redan räknat ut, en kristen mc-klubb.

Förutom i området runt Lagan finns vi bland annat i Skåne, Stockholm och Göteborg. I klubben har vi flera personer som är Bikerpastorer i Church on Wheels (churchonwheels.se). Dessa finns tillgängliga för dig och dina vänner för både samtal, bröllop och begravningar. De har tystnadsplikt precis som alla präster och pastorer.

Vårt ryggmärke består av tre delar. Klubbens namn, “CON DIOS”, utgör överbågen och är spanska för ”Med Gud”. Mittendelen av märket är det så kallade Kristusmonogrammet och ett kristet kors. Underbågen ”VICTORIA FINAL” betyder ”Slutlig seger” och syftar på Jesus seger över döden på korset. Anledningen till att vi firar påsk är att Jesus dog på långfredagen, uppspikad på ett kors, och uppstod på tredje dagen, påskdagen.

Klubbens största händelse under 2016 var vårt 10-årsjubileum i september. En helg med fantastiskt väder och många vänner på plats på Sundet i Dörarp. Vi körde en härlig runda via Bolmsöfärjan, där vi fick dela upp oss på två turer eftersom färjan inte tar mer än drygt 45 hojar på varje tur.

Du som sitter i en stuga och väntar på att hitta någon att köra hoj med är välkommen att höra av dig via vår hemsida eller snacka med oss på någon träff eller var vi än möts.

Con Dios MC ingår i SBM region 12 och SMC Kronoberg.
Klubben har fullt ryggmärke sedan 2010.

Hälsningar från